1. Sohbet

Badem Yaği..

'Sağlık' forumunda YaRen tarafından 24 Ocak 2018 tarihinde açılan konu

  1. YaRen

    YaRen Admin Site Yetkilisi Admin

    Katılım:
    19 Aralık 2016
    Mesaj:
    184
    Alınan Beğeniler:
    111
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Kadın
    Şehir:
    Ankara
    Badem yağının sağlık açısından birçok faydası vardır bunu hepimiz biliyoruz .. Bu yazımızda ise badem yağının faydalarını daha detaylı olarak ele alacağız.
    Badem yağının saç ve özellikle cilt sağlığı açısından inanılmaz faydaları vardır. Bu yüzden kozmetik ürünlerinde çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Badem yağının yüksek miktarda A ve K vitamini içermesi, kendisini sağlık açısından önemli kılmaktadır. Bunun dışında farklı miktarlarda yağlar ve önemli sayılacak miktarda protein içermektedir.
    Genel sağlık açısından çok önemli bir nimet olan badem yağı özellikle cilt ve saç sağlığı için inanılmaz katkılarda bulunabilir.
    Badem yağının faydaları şöyle sıralanabilir
    Badem Yağının Cilde Faydaları: Badem yağının yüksek miktarda içerdiği aromaterapi uçucu yağlar cilt bakım ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bunun dışında bebeklerin cilt bakım ürünlerinde de kullanılır.
    Badem yağı, cilt sağlığı için çok faydalı olan A ve B vitaminleri içermektedir. Badem yağı ayrıca cilt sağlığı için faydalı olan yağları da içerir ve bu yağlar neredeyse bütün cilt türleri için faydalıdır. Badem yağı cildin nemlenmesine yardımcı olur, ciltlerdeki tahrişi giderir ve iltihabı alır. Kuru ciltlerin nemlenmesine yardımcı olur, daha yumuşak ve pürüzsüz ciltler sağlar. Badem yağı ayrıca dudaklardaki çatlaklığı giderir ve cilt döküntülerinin önüne geçer.
    Yatmadan önce göz etraflarındaki kararmış kısımlara badem yağı uygulamanız kararmaların ortadan kalkmasına yardımcı olabilir. Taze ve parıltılı cilt sahibi olmanıza yardımcı olur.Son olarak Badem yağı cildin erken yaşlanmasına engel olur .
     

Bu Sayfayı Paylaş