1. Sohbet

Bot Seçerken Bunlara Dikkat Edin!

'Bayanlara Özel Paylaşımlar' forumunda Sibel Çiçekçi tarafından 27 Eylül 2017 tarihinde açılan konu

  1. Sibel Çiçekçi

    Sibel Çiçekçi Üye Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2017
    Mesaj:
    18
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Kadın
    Her sene kış geldiğinde birbirinden değişik model ve renklerde botlar vitrinlere inmeye başlar. Peki kendimiz için doğru botu seçmek için nelere dikkat etmeliyiz ?

    Doğru bot seçmek için altın kural ayak numaramıza uygun bir tercih yapmanız olacaktır. Çok büyük numaralı botlar kullanacağımız o buzlu ve karlı yollarda kazalara sebebiyet verebilirken, küçük numaralı botlar başlıca ayak problemlerinin ana nedeni olarak görülmektedir. Bu nedenle uygun olan günlük kullandığınız çorap denenerek alınmış bir bot olmalıdır.

    Ayrıca tercihiniz deri bir bot ise ayağınızı küçük bir miktar sıkması gerekmektedir. Çünkü deri bir süre sonra kendini salar ve ayakkabı 1 numara kadar büyüme gösterir. Bu yüzden bayan günlük ayakkabı alırken olduğu gibi ayakkabınızda hafif biraz boşluk kalması, botunuz saldığında sorun çıkartabilir.

    Bot seçerken marka önemli değil ancak kalite önemlidir. Mutlaka sağlamlığına güvendiğiniz ayakkabı markalarını tercih etmelisiniz.

    Botunuzu seçmeden önce mağazanın içerisinde mutlaka giyerek deneyin ve 1-2 tur atın, o botun sizin için uygun olup olmadığını en iyi onunla biraz yürüdükten sonra anlayabilirsiniz.

    Kaymaz taban olmaldır. Kışın karda yürümek zor olduğu için botun altı tırtıklı veya kaymaz taban olmalıdır.

    Su geçirmez olması da bot seçiminde en dikkat edilmesi gereken noktadır. Botlar, su geçirmezliği garanti eden firmalardan alınmalıdır.

    Herhangi bir ayakkabı seçimi yaparken aldığımız ürünün deri olmasına özen gösterelim ki deri olan ayakkabılar hem rahatlık hem sağlık hemde uzun ömürlü bir kullanım açısından çok daha avantajlıdır.

    Bayan bot modelleri ile ilgili kısaca bilgi verirsek , kısa botlar bu kış daha moda uzunlar her zaman var olacaktır bu bir gerçek fakat kısalar kullanım açısından ve rahatlık açısından kısa botlar daha uygunlar.Ayrıca püsküller ve kalın topuklar (çok yüksek ve çok abartı kalın değil) bu kış çokça görülecektir.Genel olarak kahve ,taba ,siyah gibi klasik renklerin görüleceği bir kış yaşayacağız .

    Bayanlar arasında bu sene en çok moda olan bot modellerinden ve bot seçiminin öneminden kısaca bahsettik. Bayanlar, ayak sağlığını ve rahatlığını ön planda tutarak, kendi zevklerine göre istediği bot modelini internet mağazalarından sipariş edebilmektedirler.
     

Bu Sayfayı Paylaş