1. Sohbet

Güne Erken Başlama Alışkanlığı

'Eğitim' forumunda Derin tarafından 1 Ocak 2017 tarihinde açılan konu

  1. Derin

    Derin Misafir

    Çocuk eğitiminde , öncelikli olan şey çocuğa kazandırılan alışkanlıklardır. Tabiki istediğimiz kazanımları sağlarken, model olmak çok ama çok önemlidir.

    Çocuğunuzun birçok alışkanlığını kazandığı ilk çocukluk ile son çocukluk dönemde yani 7 ile 12 yaş arası dönem, kritiktir. Gerek siz ebeveynleri model almakta, ne yaparsanız aynısını yapmakta ve bu düşünce yerleşmektedir.

    Çoğu anne ve babalar okul, kurs vb alanlardan dolayi hafta sonları, pazar günü gibi zamanlarda çocuğun uyumasina izin verir. Bu , cok yanlış bir uygulamadır. Çocuk zaten günlük dinlenme payını gerek okuldaki teneffuslerde gerekse uyku zamanında almaktadır. Bilhassa yeterli uyku aldığı takdirde böyle bir gereksinime gerek kalmayacaktır.

    Peki neden yanlıştır? Çünkü, çocuğun böyle dinlenme süreci , doğal şartlarda gereksinimi olmadığının yanında çocukta her evde olduğu günler uykuya ihtiyacı olacaktır. Bu da ileride geç kalkma eğilimi, düzensiz hayat, dağınıklık gibi problemlere yol açacaktır. Bu "evde olunan zamanlarda uyuma" düşüncesini de sizler yerleştirmiş oluyorsunuz.

    Böylelikle, hangi zaman aralığı olursa olsun çocuğumuz erken saatte uyuyup, erken saatte uyanma davranışını kazandirirsaniz ; gelecekte gününü daha iyi kullanabilecek, güne dinamik bir şekilde başlayacak ve günlük islerini aksatmayacaktır. Screenshot_2016-01-06-23-10-06.jpg
     

Bu Sayfayı Paylaş