Mantarlı Tavuk Sote Malzemeler; * 1 Adet Tavuk Göğsü * 1 Paket Mantar * 2-3 Adet Kırmızı Biber * 2-3 Adet Yeşil Biber * 1 Yemek Kaşığı Salça * Yarım Çay Bardağı Sıvı yağ * Pul biber * Karabiber * Kekik * Tuz YAPILIŞI ; Öncelikle mantarların kabuklarını soyup yıkadıktan sonra diğer malzemelerle birlikte hepsini küp küp doğrayalım. Mantarlar suyu çabuk çektiği için fazla suda bekletmeyin.Tencereye sıvı yağı döküp etlerin hafif rengi dönünceye kadar soteleyip biberleri salçayı ekleyip bir iki dakika karıştırdıktan sonra mantarları baharatları tuzu dökerek harmanlayalım ve orta ateş de arada kontrol ederek mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirip ocağın altını kapatalım ve servis tabağına alıp afiyetle yiyebilirsiniz. Mantarlar fazla sulanmamasi icin yuksek ateste pisirebilirsiniz .Yapacak Olanlara Kolay Gelsin Afiyet olsun ..
Mantarli et veya tavuk sote yaptigimda mutlaka kullandigim bir baharat var. O da biberiye. Herkese denemesini tavsiye ederim. Cok saglikli oldugu gibi et ve tavuk giren yemeklere muhtesem bir tat katiyor. Ayrica ne kadar saglikli oldugunu belirtmeme gerek yok. Kekikten daha cok yakisiyor yemeklere ve etin tadini daha fazla ön plana cikariyor.