1. Sohbet

Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

'Bayanlara Özel Paylaşımlar' forumunda Sibel Çiçekçi tarafından 11 Ekim 2017 tarihinde açılan konu

  1. Sibel Çiçekçi

    Sibel Çiçekçi Üye Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2017
    Mesaj:
    18
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Kadın
    Manikür bir kadına kendini iyi hissettiren kişisel bakım uygulamalarından biridir. El bakımına önem veren kadınların vazgeçilmez adımlarından biridir, aynı zamanda. Ben manikür ve tırnak bakımı işini uzmanına bırakmayı tercih ediyor olsam da isterseniz evde de manikür yapabilirsiniz. Eğer bunun için doğru tırnak malzemeleri sahip olursanız ve doğru şekilde uygularsanız, bütçenizden de tasarruf etmiş olursunuz. Eğer bu konuda meraklıysanız işe elbette manikür malzemeleri satın alarak başlamanız gerekecek. Peki nelere ihtiyacınız olur? İşte bugün bu sorunun cevabını vereceğiz.

    Düzenli olarak tırnak bakımı yaparak onların sağlıklı kalmasını sağladığınız gibi, daima güzel görünen elleriniz de olur. Tırnak bakımı yaparken amacımız tırnakların zarar görmesini engellemek ve biçimli kalmalarını sağlamaktır. Bunlara ek olarak manikür sonrasına eklenen nemlendirici kremle uygulanan masaj ile ellerdeki kan dolaşımı arttırılır, ellerin yumuşak ve nemli kalması sağlanır.

    Şimdi dilerseniz tırnak bakım ürünleri içerisinde mutlaka olması gereken malzemelere göz atalım.

    Manikür malzemeleri denince ilk akla gelen tırnak makasıdır.

    Sonrasında tırnak bakım ürünleri arasında olan manikür kabına ılık su koyarak tırnakları bir süre bekletmek gerekir.

    Yaklaşık 15 dakika kadar manikür kabında bekletilen elleri hijyenik manikür bezi yardımıyla kurulayın.

    Kütikül Temizliği: Aslında tırnak bakımı için kesilmemesi gerekilen kütiküller, tırnağı enfeksiyonlardan koruyan bir yapıdır. Görüntü açısından sizi rahatsız ettiği için kesmek istiyorsanız önce tırnaklarınızı nemlendiricilerle nemlendirin ve sonrasında kütiküllerinizi temizleyin. Temizleme işlemi için diğer bir tavsiyem ise kütikül temizleyici kremler olacaktır.

    Tırnak bakımı yaparken tırnak kesimine dikkat edilmediğinde ortaya çıkabilen bu sorun için doktor tedavisi almanız en doğru olandır. Ama evde pratik olarak geçici çözüm önerilerimizden bir tanesi tırnağın altına pamuk yerleştirmek olacaktır. Pamuğu sıkıştırmadan önce tırnağın altını iyice temizleyip baticon sürüp sonra pamuğu yerleştirmeniz daha iyi olacaktır. Geçici bir çözüm olan pamuk uygulaması dışında eğer kesin bir çözüm önerisi istiyorsanız doktorunuzla görüşmeniz son derece önemlidir.
     
    garfield bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş