1. Sohbet

İncir Uyutması (Sütlü İncir Tatlısı) Tarifi

'Yemek Tarifleri' forumunda Pınar Şimşek tarafından 1 Kasım 2017 tarihinde açılan konu

  1. Pınar Şimşek

    Pınar Şimşek Üye Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2017
    Mesaj:
    26
    Alınan Beğeniler:
    4
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Kadın
    Özellikle diyet yapanlar için çok sağlıklı şekersiz bir sütlü tatlı tarifi paylaşacağım, bu tatlının özelliği kendi kendine oluşması yani incirin sütle buluştuğu zaman yoğurt gibi mayalanması.Sağlık açısından da çok yararlı olan bu tatlıyı gönül rahatlığıyla çocuklarınıza yedirebilir,
    MALZEME

    15 adet kuru incir
    3,5 su bardağı süt
    (Süt miktarını attırırsanız incir sayısınıda ona göre çoğaltabilirsiniz)

    YAPILIŞI

    İncirler yıkanır ve sıcak su dolu bir kasenin içinde 15-20 dk bekletilir. Süt derin bir tencereye alınarak kaynama noktasına kadar ısıtılır (Kaynatılmaz). Sudan çıkarılan incirlerin sap kısımları kesilir ve ufak ufak derin bir kaseye doğranır. Sıcak sütten bir su bardağı alınarak doğranmış incirlerin üzerine dökülür. Bir çatalla yada blendırla ezilir. Bu karışım tencerede kalan süte eklenerek karıştırılır. Ufak kaselere yada shot bardaklarına paylaştırılarak bir tepsiye dizilir. Üzerlerine temiz bir havlu ve onun üzerine de sofra örtüsü kapatılarak oda sıcaklığında iki saat dinlendirilir. (Yoğurt mayalanır gibi) İki saat sonunda kaseler buzdolabına koyulur. Soğuduklarında üzerine ceviz, fıstık, fındık ve özellikle tarçın serpilerek servis yapılır.Afiyet olsun...
    Bu tatlıyla ilk defa bir arkadaşımın söz davetinde gördüm, meyveli yoğurt gibi bir şey sanıp bir kaç kaşık alınca tadını çok beğenmiştim.
     
    Son düzenleme: 2 Mayıs 2018

Bu Sayfayı Paylaş