1. Sohbet

Macaristan Gezisi Öncesi

'Bayanlara Özel Paylaşımlar' forumunda Pınar Şimşek tarafından 15 Kasım 2017 tarihinde açılan konu

  1. Pınar Şimşek

    Pınar Şimşek Üye Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2017
    Mesaj:
    26
    Alınan Beğeniler:
    4
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Kadın
    İş arkadaşlarımızla hem çok uzak olmayan hem sevebileceğimiz bir yere haftasonu için gitmek istedik.Makedonya nakliye işinde çalışan bir arkadaşımız bize macaristanı önerdi.Biraz bilgi topladığımızda gezmek ve aktivitelere katılmak için güzel bir ülke olduğunu gördük.Gitmeden önce okumanız gereken bilgiler;
    Gezilecek Yerler
    Budapeşte: Avrupa’nın en çekici şehirleri arasına girmeyi başarmış olan Budapeşte, Macaristan’ın başkentidir. Tuna’nın hayat verdiği Budapeşte’de çok sayıda gezilecek ve görülecek nokta var. Budapeşte turunda görmeden dönmemeniz gereken noktaların başında Buda Kalesi geliyor. Kale, şehir merkezinde yer alıyor ve 13. yüzyılla tarihlendiriliyor. Kalede, Budapeşte Tarih Müzesi ve Macaristan Ulusal Galerisi yer alıyor. Ayrıca Milli Kütüphane de kalenin içerisinde bulunmakta. Budapeşte geziniz sırasında Gellert Tepesi’ni de mutlaka ziyaret edin. Tepenin en yüksek noktasındaki Özgürlük Heykeli görülmeye değer nitelikte. Kahramanlar Meydanı, Parlamento Binası, Aziz Istvan Bazilikası, Büyük Kapalı Pazar, Zincir Köprü, Margaret Adası, Elizabeth Köprüsü ve Opera Binası da Macaristan gezilecek ve görülecek yerler arasında mutlaka yerini almalı. Başkent Budapeşte’nin gece hayatı da oldukça hareketli. Çok sayıda gece kulübü ve bara sahip olan şehirde daha sakin bir gece geçirmek istiyorsanız tercihinizi kafelerden yana kullanabilirsiniz. Andrassy Caddesi Budapeşte’de alışveriş yapmak için en ideal nokta. Cadde boyunca sıralanan mağaza ve dükkânlarda hem yerel hem de dünyaca ünlü markalara ait ürünlerden satın alabilirsiniz. Kısacası Budapeşte Turundan fazlasıyla keyif alacağınızdan emin olabilirsiniz.
    Macaristan’da Ne Yenir?
    Macaristan, zengin bir yemek kültürüne sahip. Günde 3 öğün yemek yiyen Macaristan halkı, her öğünde üç çeşit yemek tüketirler. Çorba, Macar mutfağında önemli bir yere sahip. Daha önceki yıllarda sadece kırsal kesimlerde yaşayanların tükettiği çorba, ülkenin büyük şehirlerinde de yaygınlaşmış durumda. Özellikle gulaş çorbası doyurucu olmasından dolayı sıklıkla masalarda yerini alır. Aynı zamanda Türk mutfağında bulunan tarhana çorbası da sevilen lezzetler arasında. El yapımı makarna, patates, et ve sebze çeşitleri de Macar yemeklerinde sıklıkla kullanılır.Yemekler için yine macaristana daha önce beyaz rusya nakliye işinden çalışan ve kısa süreliğine orada yaşayan bir arkadaşımızdan tavsiyeler aldık.Et yemekleri hem ülkemize göre daha ucuz hem de çoğu yerde daha kolay bulunabiliyor.Tercihinizi bu yönde kullanabilirsiniz.
     

Bu Sayfayı Paylaş