1. Sohbet

Erkeklerin Günlük Cilt Bakımı Nasıl Olmalı

'Erkeklere Özel Paylaşımlar' forumunda Peri tarafından 28 Ocak 2017 tarihinde açılan konu

  1. Peri

    Peri Üye Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2017
    Mesaj:
    57
    Alınan Beğeniler:
    16
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Kadın
    [​IMG]

    Erkekler cilt bakımına kadınlara göre çok fazla önem vermez. Ancak cilt bakımı erkeklerde de kadınlardaki kadar önemlidir ve erkekler de kadınlar kadar yoğun bir şekilde cilt bakımı yapmalıdır.

    Yağlı cildi olan erkekler sabahları yüzlerini yıkadıktan sonra ciltlerini uygun bir temizleyici ile temizleyerek yağdan arındırılmalıdır. Cilt temizleyiciler uygulandıktan sonra ciltte kuruluk yapabilir. Bu yüzden sonrasında cilde mutlaka hyaluronik asit içeren bir nemlendirici uygulanmalıdır. Eğer cilt hassassa ve ciltte güneşe bağlı lekelenmeler oluyorsa nemlendiriciden sonra cilde uygun bir güneş koruyucu uygulanmalıdır.

    Erkekler akşamları kendilerine cilt bakımı için daha çok vakit ayırabilir. Akşamları cilt aynı sabah olduğu gibi uygun temizleyici ürünle temizlenmelidir. Bundan sonra ciltte eğer akne ya da sivilce, lekelenme, kırışıklık veya yaşlanma gibi bir sorunlar varsa doktorun önerisi doğrultusunda tedavi edici ilaç uygulanabilir.

    Hekimler cilde uygulanan tedavi edici ürünlerin temizlenmesini önermez. Ancak ciltte irritasyona yol açacak tedavi edici ajanlar gerekli süre ciltte kaldıktan sonra temizlenmelidir. Elbette bunlar doktor önerisi ile yapılmalıdır.
     

Bu Sayfayı Paylaş