1. Sohbet

İMAM HATİP LISELERIYLE GERİLEYEN PISA

'Eğitim' forumunda Derin tarafından 27 Aralık 2016 tarihinde açılan konu

  1. Derin

    Derin Misafir

    Sevgili forumdaşlar, bu başlığımız altında 5 Aralık 2016 yapılan PİSA sonuçlarında ülkemizin neden gerilediğine dair düşüncelerimizi paylaşıyoruz.


    5 ARALIK 2016 tarihinde Türkiye'nın de bulunduğu 70 ülkeden 15 yaşındaki çocukların Matematik, Fen ve Okuma alanında sınava tabii tutuldu. Bu 70 ülke içerisinde Türkiye 50. Oldu. 2015 yılına göre bir gerileme söz konusudur. Neden böyle bir sonuç çıktı ?

    Bunun birçok sebebi var, bir nedene indigemek yetersizdir. Öncelikle; yapboz olan eğitim sistemimiz. Gerek çocuklarımız gerek velilerimiz bir iki yil sonrasına dair hiçbir fikri yok ve her yıl/dönem/iktidar dahilinde değişen sistem.

    Bir diğer sebep, MEB Bakanımizın itiraf şeklindeki açıklaması: Bu sınava Fen Liselerimiz girseydi ilk üçte olurduk. Sorarım o zaman neden Fen Liseleri girmedi?

    Öteki sebeplerimizden birisi, tüm okullarin Anadolu ya da İmam Hatip Lisesi şeklinde değiştirilmesi. Bir Devlet Lisesini Anadolu tabelasi astiginizda onu gerçek bir Anadolu Lisesi yapmazsınız. Çünkü gerekli laboratuar, deney alanı, kütüphane mevcut değil..

    Ve tabiki her geçen gün açılan İmam Hatip Liselerimiz.. Bakanlarimiz bas bas daha çok Imam hatip lisesi açacağız diye bağırırken, YGS ile Lys sınav sonuçlarında gördüğümüz gibi başarı oranı en düşük Liselerimiz İmam Hatip Liseleridır.. Böylelikle her geçen gün eğitim başarımız düşmektedir.. Teşekkürler..
     

Bu Sayfayı Paylaş