Hayvasal gıdaların ve de süt ürünlerini tüketmeyenlerde genellikle vejeteryanlar da B12 eksikliği görülmektedir. B12 eksikliği riski yaş ile beraber artmaktadır.Gunumuzde ise 75 yaşı üstündeki her 10 kişiden birinde B12 eksikliği görülmektedir. B12 eksikliğinin kesin olarak belirlenmesi için muayene ve kan testi gerekir çünkü B12 eksikliği belirtileri, başka rahatsızlıklarda da görülebilen ve hemen ne olduğunu ayırt edemeyeceğiniz belirtilerdir. Genellikle balik ve deniz ürünlerinde , yumurta , süt , kırmızı et vs. Yiyeceklerin icinde yogun olarak bulumaktadir ve vücut sagligi acisindan cok onemli olan bir vitamin cesididir. Diğer B vitaminleri gibi B12 vitamini de metabolizmamız için oldukça gerekli vitaminlerden birisidir. Hayvansal gıdalara beslenmede bolca yer vermek B12 almanın en etkili yoludur.