1. Sohbet

Kendiniz İçin En Doğru Yastığı Nasıl Bulabilirsiniz?

'Sağlık' forumunda Dilan Tahtacı tarafından 12 Şubat 2018 tarihinde açılan konu

Etiketler:
  1. Dilan Tahtacı

    Dilan Tahtacı Üye Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2017
    Mesaj:
    12
    Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Kadın
    Yastık sorunu hepimizin ortak derdi sanırım. İyi bir yastık omurgamızı doğru pozisyonda desteklemelidir. Baş ve boyun bölgesini destekleyen konforlu bir yastıkta uyumak, sabah kalktığınızda dinç hissetmemize katkıda bulunur. Hatta geceleri horlamanızın nedeni de yanlış yastık seçiminiz olabilir. Peki kendimiz için en doğru yastığı nasıl bulabiliriz? Yastık Seçiminde en önemli konu: Uyku pozisyonu arkadaşlar... Uyku pozisyonunuza göre boynunuza ve başınıza en iyi desteği verecek olan yastık önerilerimizle daha iyi uyuyup daha iyi hissedeceğinize emin olabilirsiniz.
    Belki de birçoğumuzun tercihi bu şekilde uyumak. Yapılan araştırmalara göre yaklaşık %80’imizin yan uyuduğunu söyleyebiliriz. Siz de yan uyumayı seviyorsanız, kendiniz için mükemmel yorgan ve yastığı ararken püf noktanın omuz yüksekliği olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Buradaki önemli nokta ise omuz yüksekliğine bağlı olarak yüksek ya da orta yüksek bir yastık seçimi. Alçak yastık ise baş ve boyun aşağıya doğru eğimde kalacağı için tercih edilmemelidir.
    Uzmanlar yüzüstü uyuyanlar İçin ise yumuşak yastık modellerini öneriyor. Bu uyku pozisyonunda uyumayı sevenler için yumuşak yastık doğru tercih olacaktır. Çünkü yumuşak yastık başınızın yastığa gömülmesini sağlar, omurganızla birlikte baş ve boyun bölgenize destek verir.
    Sırtüstü uyuyanlar için ise sert ve orta yumuşaklıkta yastıklar tercih edilmelidir fakat bundan da önemlisi, boyun kıvrımını tam destekleyen, alçak ya da orta yükseklikteki yastıklar olacaktır.
     

Bu Sayfayı Paylaş